Usko Uusipaikka Jääkausi on tulossa - hymyile

Jääkausi on tulossa - hymyile

  • Lämpötilat puiden lustoista tulkittuna
    Lämpötilat puiden lustoista tulkittuna
  • Auringonpilkut solar cyclet 22,23,24
    Auringonpilkut solar cyclet 22,23,24

 

Blogi 3.2.2017

Jääkausi on tulossa - hymyile

Tämä blogi poikkeaa aikaisemmista sikäli, että se ei liity suoraan aivoihin, luovuuteen, yritystoimintaan tms. Tietoisuuden kanssa sillä on kuitenkin tekemistä, koska oma tietoisuutemme on sidoksissa maapallon tietoisuuteen ja sen kehittymiseen. Luit aivan oikein, maapallolla on tietoisuus kuten ihmisilläkin. Muinaiset kansat tiesivät tämän intuitiivisesti ja kunnioittivat planeettaamme. Pidämme tätä taikauskona, mitä se ei suinkaan ole. Ilmastonmuutos, kovin suosittu aihe, on helppo sitoa tähän teemaan. Ilmastouskonto on voimissaan. Lehdet ja tv puhuvat ilmaston lämpenemisestä itsestään selvyytenä, vaikka koko asia on täyttä humpuukia.

Joudumme ehkä 10-20 vuoden kuluessa kolkuttamaan afrikkalaisten oville ja pyytämään pääsyä lämpimään, kun juuri olemme rajoittaneet heidän pääsyään Eurooppaan. Syynä on se, että lähestymme vauhdilla pientä jääkautta -samanlaista, joita on koettu 1400, 1600 ja 1800 -luvuilla. (Spörerin, Maunderin ja Daltonin minimit)

Jääkausi on aika-ajoin tarpeen, koska se puhdistaa meret samoin kuin akvaariotkin on puhdistettava. Maapallolla ei ole keinoa vaihtaa vettä akvaarioiden tapaan, viisas maa hoitaa  asian jääkauden avulla. Merien viilentyminen tasapainottaa ja uudistaa planktonin, joka on kaiken elämän kannalta ensiarvoisen tärkeää. Ylikalastetut meret täyttyvät kaloista ja ihmiskunnalle riittää ravintoa. Tässä syy, miksi kannattaa hymyillä, vaikka tuntuisi kolealta. 

Saastuttaminen on typerää, mutta maapallo on kestävä, se ei vähästä hetkahda. Vedenalaisissa maanjäristyksissä purkautuu meriin valtavia öljymääriä.  Näitä on varmasti ollut aikojen saatossa lukemattomia. Vaurioituneesta öljytankkerista valunut öljy on näiden rinnalla hyttysen pissa. Entä sitten vetypommit joita amerikkalaiset räjäyttelivät 1950-luvulla Bikinin atolleilla. Kokeiden tuloksena syntyneet jätemäärät olivat huikeita verrattuna johonkin Fukushiman onnettomuuteen. En suosittele ydinvoimaa, mutta ei se niin paha ole kuin väitetään. Atolleilla käyneiden tutkijoiden mukaan kasvikunta ja eläimistö voivat tällä hetkellä loistavasti. Luonto on puhdistanut kaiken runsaan 50 vuoden aikana. Jäljellä ovat tietenkin kokeiden tuloksena syntyneet hajoamattomat jätteet (cesium), jotka tekevät paikasta asuinkelvottoman.

Eipä muuta kuin etsimään turkkeja, villapaitoja ja karvalakkeja sekä vahvistamaan lämmitysjärjestelmiä. Selviämme kyllä täällä pohjoisessa. Selvisihän osa ihmisistä 1400-luvullakin huonommin varustein. Kalastaja laita pyydyksesi kuntoon, jotta ne ovat valmiina, kun kalamiesten "Onnenpäivät" ovat taas täällä – hymyile.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat