Usko Uusipaikka Jääkausi on tulossa - hymyile

Onko tietoisuus aivojen tuote?

  • Aivottoman ihmisen aivot - Normaalit aivot
    Aivottoman ihmisen aivot - Normaalit aivot

 

Blogi 9.2.2017

ONKO TIETOISUUS AIVOJEN TUOTE?

Valitsin melko kimurantin aiheen. Syynä on kuitenkin se, että vuosien varrella olen törmännyt useisiin sellaisiin seikkoihin, jotka ovat muovanneet näkemystäni tästä asiasta.

Miettiessäni ja tutkiessani ihmisen aivotoimintoja, lähinnä yritystoimintojen kehittämisen - innovatiivisuuden ja luovuuden - näkökulmasta, olen väistämättä törmännyt myös moniin muihin aivoihin liitettyihin seikkoihin. Eräs näistä on kysymys ihmisen tietoisuudesta.

Tiedemaailman näkemys esim. tunnetun brittiläisen aivotutkijan Susan Greenfieldin kertomana on lyhyesti suurin piirtein seuraava: ”Tietoisuuden täytyy jollakin tavalla syntyä monimutkaisten aivotoimintojen sivutuotteena”.

Entäpä sitten omat huomioni. Aivojen merkillisyyksiin perehtyessäni olen tutustunut mm. edesmenneen, niin ikään brittiläisen, professorin John Lorberin tutkimuksiin, joissa hän CT-kuvasi sellaisia ihmisiä (noin 600 tapausta), joilta aivot käytännöllisesti katsoen puuttuivat. Useimmiten kyseessä olivat ns. vesipäät, joiden päässä aivojen tilalla oli pääosin vain nestettä. Kuitenkin monet näistä käyttäytyivät täysin normaalilla tavalla. Eräs merkittävimmistä tapauksista oli yliopisto-opiskelija, jonka jäljellä oleva aivokudos oli mitätön ja joka oli lahjakas matemaatikko.  Katso myös

http://flatrock.org.nz/topics/science/is_the_brain_really_necessary.htm

Tämä merkillinen tapaus ei löydy Lorberin listoilta.  Mies, joka oli toiminut mm. talonmiehenä New Yorkissa kuoli yllättäen jo 35 vuotiaana. Hän oli aikaisemmin opiskellut, mutta jostakin syystä  jättänyt opiskelunsa kesken. Kun hänelle tehtiin ruumiinavaus, todettiin, ettei hänellä ollut havaittavia aivoja. Kuitenkin hän oli aina hoitanut työnsä moitteettomasti.

Näitä tapauksia voisi mielestäni kutsua tietoisuudeksi ilman aivoja tai ainakin tietoisuudeksi hyvin puutteellisilla aivoilla.

Toisena merkittävänä seikkana on esiin noussut ns. ”Terminaalinen selkeys” ts. tietoisuus ilman toimivia aivoja. Terminaaliseksi selkeydeksi kutsutaan tilaa, jossa potilaan aivot ovat dementian, Alzheimerin taudin, kasvainten yms. sairauksien takia tulleet käyttökelvottomiksi. Katso esim.

http://www.deanradin.com/evidence/Nahm2011.pdf

Tällaisissa tapauksissa potilas kuitenkin saattaa muuttua hieman ennen kuolemaansa tietoisuudeltaan ja käytökseltään täysin normaaliksi ja keskustella omaisten ja hoitohenkilökunnan kanssa ikään kuin mitään aivoperäistä ongelmaa ei koskaan olisi ollutkaan.

Eräs paljon kiistelty tutkimus on ns. GCP-tutkimus (Global Consciousness Project), jossa ympäri maailmaa sijoitettujen satunnaislukugenerattoreiden uskotaan reagoivan ihmiskunnan suuriin tapahtumiin tietoisuuden muutoksen kautta. Tästä ei sen enempää kuin muutama linkki tuloksista.

 

Äiti Theresan hautajaiset,

 http://noosphere.princeton.edu/ejap/diana/nelson_eJAP.htm

Prinsessa Dianan hautajaiset,

http://noosphere.princeton.edu/ejap/diana/nelson_eJAP.htm

sekä Tsunami 2004 Tapaninpäivänä.

http://noosphere.princeton.edu/earthquake.tsunami.html

Lopuksi vielä linkki Stanfordin yliopiston emeritusprofessorin William TIllerin sivuille, joilla hän kertoo tekemistään kokeista, joissa puhtaan veden pH:ta muutetaan ajatuksen siis tietoisuuden voimalla.

http://www.tillerinstitute.com/pdf/White%20Paper%20II.pdf

Tässä tämä lyhyesti.

En tyrkytä mitään, jokainen voi muodostaa näistä vapaasti oman näkemyksensä siitä, onko ihmisen tietoisuus pelkästään aivojen tuote, vai onko se kenties jotakin enemmän.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat